Over NMVB

Moddervoetbal is ontstaan in het hoge noorden van Finland. In de moerassen aldaar kwamen Finse militairen en op trainingskamp zijnde biathleten elkaar geregeld tegen. Zo ontstond er rivaliteit over wie de beste conditie had. Op een dag besloot men met een voetbal het moeras in te gaan om via een wedstrijd te testen wie de sterkste was. Het moddervoetbal was geboren…

Aangetrokken door dit verhaal besloten Willem van der Steeg en Mischa Keemink om op 15 juli 2013 de Nederlandse Moddervoetbalbond (NMVB) op te richten. Daarmee werd de NMVB de officiële vertegenwoordiger van het moddervoetbal in Nederland. Doel van de bond is om het moddervoetbal in Nederland verder te ontwikkelen en om Nederland internationaal te vertegenwoordigen op WK’s, EK’s en bij vriendschappelijke interlands.

Op 11 augustus 2013 debuteerde het Nederlands team in een drielandentoernooi in het Belgische Eksel. Er werd gespeeld tegen de buurlanden Duitsland en tweevoudig wereldkampioen België. Nederland wist in de Exelhof Arena te debuteren met toernooiwinst. Zo werd er door het ‘modder Oranje’ een eerste bladzijde geschreven van een nieuw hoofdstuk in de Nederlandse sporthistorie.